button_trans
button_trans
button_trans
button_trans
button_trans
button_trans
button_trans
button_trans
     
   
 

GEMAAKT  (incl. openbare voorstellingen / excl. alle presentaties) 
Meer informatie over de voorstellingen vind je op de facebook van Theatermijn, klik hier.

 

De Smaakmaker van de Honig (2016)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

De smaakmaker van de Honigfabriek zoekt naar die ene perfecte smaak, de smaak van zijn muze... het meisje op
de rolschaatsen. Sinds haar verdwijning zoekt hij iets te fanatiek naar die ene smaak.

MOON (2016)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Na de proeve van 2015 is in 2016 de volledige voorstelling gemaakt welke op locatie speelde in de Honigfabriek.
Een sferische voorstelling over een man op de maan, alleen met zichzelf...

Alice in Grotemensenland (2016)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Een bewerking van Alice in Wonderland met de spelers van het Bertrand Russell College. Alice komt dit keer in een nachtmerrie
terecht van volwassenen die proberen te voorkomen dat Alice ooit volwassen zal worden.

DeWatWilJeNogMeerKerstShow (2015)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Een kerstvoorstelling voor en met het Pascal College over de schone gezellige schijn die kerst zou moeten hebben
en de pijn en moeite en ellende die daar eigenlijk achter zit.

Theatraal (2015)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Een project waarin twee leerlingen van de Theatermijn op zoek gaan met het publiek naar wat Theatraal is. Het onderzoek
veroorzaakt spanning tussen de leerlingen terwijl ze de scenes uit Romeo en Julia spelen.. misschien is alles wel theater.

MOON (2015)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Voor een uitwisselingsproject in Portugal maakten we met vier talenten van de Theatermijn een voorstelling over hoe zij naar hun eigen stad kijken.

ARTHUR (2015)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Het beroemde verhaal over Koning Arthur, die het lot moest accepteren koning te moeten zijn wat hem fataal zou worden.
En tegelijk een voorstelling over dat koning zijn echt geen pretje is.. met en voor de leerlingen van het Bertrand Russell College.

NoordOostZuidWest (2014)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Voor een uitwisselingsproject in Portugal maakten we met vier talenten van de Theatermijn een voorstelling over hoe zij naar hun eigen stad kijken.

i-Lucie (2014)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Met de leerlingen van het Bertrand Russell College speelden we deze zelf geschreven voorstelling over Lucie die op zoek gaat naar haar echte vriend in de onechte, digitale wereld. Om die vriend te redden moet zij kiezen tussen haar echte of digitale hart.

Russisch Bezoek (2013)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Samen met twee leerlingen van de Theatermijn speelden we in het Czaar Peterhuisje een korte voorstelling over Czaar Peter, of vooral over wat hij achterliet. Tekst werd geschreven door Jacqueline Nugteren, Assistent Regie was Fiona Pearl Kelatow.

De Muizenval (2013)

Een klassieker, The Mousetrap van Agatha Christie met TG Assendelft. Een flinke uitdaging om van een oud en al veel gezien stuk iets nieuws te brengen. Het resulteerde in de voorstelling als reconstructie van de daadwerkelijke moord waarin het publiek mee kon zoeken naar de dader.

History Boys (2013)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Een eer was het om voor de ISTP 2013 een performance te maken met zeven leerlingen van het OSG West-Friesland iin Hoorn. Tijdens deze vergadering van de ministers van onderwijs uit de 20 grootste landen speelden wij een bewerking van het tot-over-onderwijs-denkend-zettende History Boys.

Midzomernachtsdroom (2013)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

Met 25 leerlingen van het Bertrand Russell College gebruikten we de school als locatie voor een eigentijdse versie van Midzomernachtsdroom. Aula, kantine en binnentuin waren de locaties waar het verhaal over de harde dingen die wij doen in naam van de liefde.

De Kerstproef (2013)
Inonsbos1Inonsbos1Inonsbos1

De voorstelling is gemaakt i.s.m. het Pascal College te Zaandam en speelde driemaal op de school zelf als Kerstvoorstelling. In een laboratorium proberen professoren te bewijzen dat God niet bestaat voordat de aarde vergaat zoals de Maya's voorspelden.

De Hemelse Modder van King Lear (2012)
Inonsbos1Inonsbos2Inonsbos1

Tijdens het festival SmaakExplosies te Zaanstad speelde deze op het King Lear geinspireerde theaterdiner. In een half uur kreeg het publiek een viergangendiner terwijl de drie dochters van King Lear, op, onder, naast en aan de tafel, om hun aandeel van zijn rijk vochten.

Locatietheater De Kuiperij (2012)
Inonsbos1Inonsbos2

In twee dagen tijd een voorstelling maken bij het Zaans Museum in de Kuiperij zonder voorbereiding te kunnen doen en samen met fasiondesigner Sepehr Maghsoudi. De voorstelling maakte onderdeel uit van Operatie Noord-Holland van de CultuurCompagnie.

Orpheus & Hades (2012)

Een eigen bewerking van Orpheus waarin het de vraag is of we wel bang moeten zijn voor de dood en de onderwereld van Hades. Gemaakt met 80 leerlingen en ouders van het Bertrand Russell College.

Roodkapje & Wolf (2012)
Inonsbos1Inonsbos2Inonsbos4

Een eigen bewerking van Roodkapje waarin het publiek en de sprookjesfiguren het moeilijk krijgt met de vraag of de Wolf nu wel of niet te vertrouwen is. Gemaakt met Theatergroep Assendelft.

Een Sneeuw (2011)
Inonsbos1Inonsbos2Inonsbos4

Een tragisch verhaal waarin de familie bij elkaar komt voor waarschijnlijk de laatste verjaardag van Panda maar waar ze door hun traumatische geschiedenis het niet tot een feest weten te brengen.

 

Ruimte Rondom (2011/ fotografie: Robert Benschop)
Inonsbos1Inonsbos2

Een filosofische video installatie waarin het begrip 'ruimte' ter discussie wordt gestelt. Het publiek wordt meegenomen in de filosofische gedachten van de buurman over hoe je op een andere manier naar de ruimte om ons heen kunnen kijken.

 

Othello (2011)
Inonsbos1Inonsbos2Inonsbos4

De afronding van een jaar lang theaterlessen op het Betrand Russell College. Acht leerlingen vertellen het verhaal van hun Othello dat vooral over dat typische mannengedrag gaat, maar nog steeds was het een kutverhaal met een vet zielig einde.

 

In ons bos (2010)
Inonsbos1Inonsbos2Inonsbos4

Een voorstelling speciaal gemaakt voor de Schoorlse Kunsten (SchoK). Een lang gekoesterde wens; in de nacht met het publiek door het bos lopen en het publiek, met al hun zintuigen, onderdeel laten worden van het verhaal. Ze het sprookje laten zien en de nachtmerrie laten voelen.

 

Pudding Tarzan (2009)
PT1PD2PD3

De allereerste voorstelling met als doelgroep kinderen. Al snel ontstond er het idee om het publiek tegenover elkaar te zetten met het speelvlak in het midden. Dit zorgde voor veel interactie met de kinderen en volwassenen waardoor iedereen onderdeel uitmaakte van het verhaal.

 

Festen (2009)
Een voorstelling naar de gelijknamige tragische cultfilmhit. Het is met Toneelgroep De Kolk gelukt om het publiek mee te voeren in een bittere voorstelling wat een feestje had moeten worden.

 

Na de regen (2009)
naderegen1
naderegen2naderegen3
‘Na de regen’ (Sergi Belbel) gaat over de ontmoeting van mensen die elkaar tegenkomen op een dak terwijl ze even stil staan bij hun eigen leven en ze hebben één ding gemeen; er moet iets drastisch veranderen.

 

Medea (2008)
medea1medea2medea3
Een bloederige samenvatting van Medea in twintig minuten. Deze korte voorstelling was onderdeel van het project 'Gek op theater', waarin aspirant amateurspelers kennis konden maken met theater door samen met andere amateurs in een korte voorstelling te spelen.

 

Borderline (2007)
DopplerMedia vroeg mij de regie te voeren bij een geheel nieuw filmconcept. Na drie dagen filmen op locatie hadden we prachtig beeldmateriaal. De film stond in het teken van een borderlinekarakter en in de stijl zochten we de ‘film noir' op.

 

Velosofie (2006)
Velosofie1Velosofie5Velosofie3
NEST, de jongerentheatergroep van het MUZtheater, had een uitdaging: we gaan een voorstelling op fietsen maken. Dit leidde ons tot de voorstelling Velosofie met als hamvraag: Sta je wel eens stil bij dat wat je niet gebeurt? Velosofie is een kettingreactie van zeven verhalen en tezamen zorgden ze ervoor dat Meisje 1 gelukkiger naar huis fietste dan zij ooit had kunnen bedenken.

 

Verwacht (2005)
Bij VerWacht brachten de spelers de aanzet een nieuwe grens op te zoeken. Ze wilden graag uitgedaagd worden en wel ieder op z'n eigen manier. Dit resulteerde in een montagevoorstelling van acht monologen.

 

Anatevka (2005)
Een jubileumvoorstellng voor het 35ste jaar van VAT'70 waar we met maar liefst 60 spelers deze wereldberoemde voorstelling speelden.

 

Zand (2003)
zand4zand1zand3
Een locatietheatervoorstelling speciaal voor de Schoorlse Kunsten. Hier was het Schoorlse klimduin de inspiratie en het decor voor een fantasierijk verhaal vol van live muziek en bewegingstheater.

 

Pigeons (2002)
pigeons1pigeons2pigeons3
Een bewerking van het boek 'Trainspotting' welke het publiek meenam in de trip van de hoofdpersonages en ze ook meezoog in de grote leegte van het junkiebestaan.

 

Zwart (2001)
De allereerste voorstelling ooit. De uitdaging was hier groot en duidelijk: een boeiende theatervoorstelling maken in het donker.